diumenge, 4 de novembre del 2012

El Racó dels Sentits


El tema que hem escollit per treballar per racons ha sigut els sentits, concretament el sentit del tacte, ja que a través d'aquests els infants reben les primeres informacions de l'entorn. D'aquesta manera ells mateixos van coneixent-se a ells i a l'entorn que els envolta a través de les sensacions i percepcions que aquest sentit sensorial li permet.
 
Per treballar-lo a l’aula hem decidit que es treballaran tots els sentits durant tres setmanes cadascun. Com no podíem tractar tots els sentits en aquest treball ens hem centrat en el sentit del tacte i hem fet dues activitats que els infants podran realitzar durant el temps que duri el racó. La mestra, en aquest cas, haurà de vigilar que cada infant passi per tots els racons per tal que observi què passa en cada racó i com els sentit del tacte pot oferir-li diverses possibilitats.

La primera activitat realitzada és “ La capsa de les sorpreses”. Els infants es taparan els ulls amb un mocador i un cop s’obri la capsa aquests, guiats per altres nens i nenes, encara que amb la mestra present, podrà ficar la mà diferenciant els objectes que hi ha dintre i experimentant les diferents sensacions que li produeix cadascun d’ells. 

El “ Toca-Toca” és la segona activitat proposada per treballar el tacte. Consisteix en preparar diferents galledes amb farina, fang i sucre. Els infants hauran de barrejar tots tres materials amb aigua, per separat, fins aconseguir una barreja homogènia. Una vegada que hagin barrejat bé les mescles a les galledes, els infants podran estendre aquestes en un paper de mural. D’aquesta manera, estarem treballant la dissolució dels materials a través de les mescles homogènies i, a més a més, les sensacions que cada material els hi proporciona. Això  ho hauran d’explicar a la mestra i als seus companys.

Matemàtiques, Ciències Experimentals i Educació
Membres: María Gil, Beatriz Perales i Anabel Real